Vrijwilliger worden

UVV Amersfoort ­zet vrijwilligers daar in waar ze het meest gewaardeerd worden.

In bijzonder bij  instellingen zoals ziekenhuizen en verpleeg- en verzorgingshuizen.

Instellingen

Instellingen kunnen vrijwilligers inzetten: als gastvrouw/-heer van bezoekers, voor begeleiding naar therapie, als ondersteuning bij ontspanningsactiviteiten, het bezoeken van bewoners, enz.

 

                                         Vrijwilligers aan het woord

Ellen Hogenboom

Kinderen de deur uit en veel vrijwilligerswerk jaren op school en sportgebied gedaan, wilde ik nu toch weer het liefst in het ziekenhuis werken om zo voor patiënten iets te kunnen betekenen. Ik werk nu op de afdeling Maag, Darm en Lever (de operatie kant), oftewel MDL! De werkzaamheden daar zijn fruit en smoothies klaarmaken voor die patiënten die dat mogen/willen hebben! Heel vaak is er behoefte aan een praatje. Een luisterend oor bieden en aandacht zonder oordeel of mening kan heel veel betekenen voor iemand! Het kunnen jonge mensen zijn, maar ook oudere. Er ontstaan dan hele interessante en ook gezellige gesprekken. Het contact met de medewerksters van deze afdeling is ook voor mij een fijne bijkomstigheid, ze zijn altijd hulpvaardig en heel vriendelijk! Alles bij elkaar is het heel fijn werk!

 

Toos Voortman

Het is fijn om te werken in het kinderpark. Voornamelijk het omgaan met de kinderen en ook de ouders. Alle kinderen zijn verschillend, al die verhalen en leuke uitspraken, dat maakt het zo leuk. En natuurlijk de ouders, die zo blij zijn dat zij hun kinderen hier kunnen brengen. Zo dankbaar! Er zijn natuurlijk ook kinderen die wat vaker komen , die voelen zich gelijk thuis. Er waren laatst 2 kinderen die thuis tegen hun moeder zeiden: mama je bent verkouden, moet je niet naar het ziekenhuis . Want zij wilden zo graag gaan spelen op het kinderpark. En daar doen wij het natuurlijk voor!

Ik doe dit werk nu 16 maanden en ik ga altijd met veel plezier naar het ziekenhuis. Ik vind het echt geweldig. En zo voel ik mij toch nog nuttig. En natuurlijk niet te vergeten dat ik dit doe met fijne collega’s.

Mirjam Koning

Sinds 2 jaar ben ik vrijwilligster op Spoed Eisende Hulp in het Meander Medisch Centrum Amersfoort. Dit doe ik 4 uurtjes in de week naast mijn betaalde baan van 3 dagen per week. SEH is een afdeling waar het hollen en/of stilstaan is maar dat maakt het ook zo boeiend. Er komen op SEH mensen binnen die onvoorbereid ineens te maken hebben met spanning, onzekerheid, angst, pijn, e.d. Voor de vrijwilliger de mooie taak om te proberen deze mensen (en hun evt. begeleiders) zo goed mogelijk op hun gemak te stellen door o.a. een praatje te maken, een kopje koffie/thee  te serveren, naar de echo, scan of afdeling te begeleiden.  Ik hoop dit nog lang te blijven doen omdat ik elke donderdagmiddag naar huis rijd met een voldaan gevoel en met een beetje meer rijkdom in mijn hart.

Peter Noordam

Na mijn werkzame leven bij de bank stond ik in dubio wat te doen met mijn beschikbare vrije tijd. Na jarenlang met cijfers bezig geweest te zijn wilde ik iets gaan doen wat mijzelf meer bevrediging zou geven en het liefst iets met mensen. Al vrij snel kwam ik toen uit bij het Meander ziekenhuis, waar ik door omstandigheden al eerder prettige ervaringen had opgedaan. Na wat zoekwerk op de site van het UVV wist ik het zeker; ik wilde als gastheer ingezet gaan worden. Ik doe dit werk nu al 6 jaar en heb er geen seconde spijt van. Als gastheer ben ik, met mijn directe collega’s het eerste aanspreekpunt voor mensen die in het ziekenhuis komen en hier kan ik mijn vaardigheden kwijt op het gebied van vriendelijkheid, gastvrijheid en deskundigheid. Belangrijk is verder dat het werk wat ik doe enorm gewaardeerd wordt door de bezoekers en dat geeft mij een extra stimulans om door te gaan.

Vrijwilliger worden?

Of gebruik de oranje knop hieronder voor het aanmeldingsformulier.

uvv vrijwilliger

Zinvol en maatschappelijk bezig

Als u bij de Unie Van Vrijwilligers Amersfoort aan de slag gaat, leert u andere mensen kennen, bent u zinvol en maatschappelijk bezig.

U profiteert u van de kennis en ervaring die de Unie Van Vrijwilligers Amersfoort biedt.

Iedereen is welkom

Mannen en vrouwen, jong en oud, iedereen is welkom om zich via de Unie Van Vrijwilligers Amersfoort in te zetten voor een ander.

Voor meer informatie